Oldalmenü
Diavetítő

Üdvözlök mindenkit, aki erre járt és érdeklődik a magyar  könnyűzenei kislemezek iránt !

 

Rögtön az elején szeretnék elmondani néhány dolgot.  Az egyik a tartalom a másik a forma.

Én inkább a tartalomban jeleskedem, a formát most próbálom először, ezért a honlap mindig változni fog, főleg az elején.

Ezzel ki is merült az egyik. 

 

A másik a lényeg: 25 éve foglalkozom kislemezek gyűjtésével, első sorban magyar kiadásúakkal. 

Szeretnék egy gyűjtői adatbázist létrehozni, és egy kicsit  "tudományosan " foglalkozni ezen kiadványokkal , külön foglalkozni a kiadás körüli történetekkel, borítókkal, utánnyomásokkal, borító verziókkal.

Egyszerre nincs időm mindent bemutatni, így a feltöltés folyamatos lesz. A felhasznált adatok és fotók saját készítésüek, azokkal rendelkezem.

 

Lemezeken kívül gyűjtök még rádiófelvételeket, koncerteket és írott sajtó anyagokat is. Ezeknek szintén van menüpontjuk.

Kérésre azon kislemezek borítóit veszem előre a felrakásban, amire igény, kérés érkezik, így nem válik érdektelenné az oldal!

Én gyűjtő vagyok, nem lemezgyári szakember. Csak a gyűjteményemre és "szakirodalmi" adatokra tudok támaszkodni. Ha valahol nem jól írtam a dolgokat, rossz adatokat, következtetéseket vontam le, kérem kedves gyűjtőtársaimat, vagy egykori szakembereket javítsanak ki. Tegyük rendbe ezt a szerintem szép, méltatlanul mellőzött ágát, a hazai könnyűzenei lemezkiadásnak.

 

...Akkor induljon a kalandozás a régi zene hazai birodalmába... , avagy "életfogytig rock and roll, magadról itélsz"..........(Még ezen idézet előadóiról is alaposan esik majd szó.) 

 

Az oldalon található anyagok újraközlése, felhasználsa csak engedéllyel történhet.
A letölthető anyagok kizárólag magáncélra használhatók fel.